top of page
_53P0356.jpeg

Werkwijze

Vrijblijvende kennismaking

Een boek maken is een bijzonder, precair en intensief proces en vraagt inzet van alle betrokkenen. De eerste stap is een vrijblijvende afspraak waarin we je onderwerp verkennen en kijken welke aanpak het meest geschikt is. Voorafgaand aan deze kennismaking, ontvang je een vragenlijst. Die is bedoeld om helder te krijgen wat je wensen zijn, en wat het doel en het onderwerp van je boek is.

Optie kiezen

Op basis van het kennismakingsgesprek kiezen we een van de drie opties, afhankelijk van wensen, doelstelling en budget.

Aan de slag

Passend bij de gekozen optie beginnen we met een plan van aanpak en de voorbereiding. Die kan bijvoorbeeld bestaan uit het verzamelen van aantekeningen of het ordenen van informatie. Hierna volgen de interviews en begint het schrijfproces. Tussentijds overleggen we over de voortgang en bespreken we losse hoofdstukken.

Beeld en ontwerp

Tijdens het schrijfproces zullen we ook afspraken hebben met het ontwerpteam. Vaak is het goed om al in een vroeg stadium te kijken naar de juiste look-and-feel voor je boek. Soms ontstaan er vragen die ook van invloed zijn op keuzes m.b.t. de inhoud.

Fotoredactie

Wil je gebruik maken van fotografie in je boek? Dan zijn er meerdere opties. Deze zullen we bespreken met het ontwerpteam. Eigen foto's inbrengen behoort tot de mogelijkheden. The insight story biedt ook fotografie aan. We werken met verschillende fotografen die allemaal hoogwaardige, professionele foto's maken. In overleg met de fotografe kan bijvoorbeeld worden besloten om een sprekend coverbeeld te maken.  

Het schrijfproces

Tijdens het schrijfproces is er regelmatig contact. Sowieso vinden er interviews plaats. Tussentijds krijg je bovendien ruimschoots de kans om te lezen en is er ruimte voor wederzijdse feedback. Indien nodig kan de koers worden aangepast.

Eindredactie

Na afronding van het schrijfproces vinden er twee rondes eindredactie plaats. Hierbij worden alle foutjes eruit gehaald en eventuele laatste aanpassingen gedaan.

Vormgeving en opmaak

Het ontwerpteam heeft een passende keuze gemaakt qua beeldtaal, lettertype en lay-out. Het team gaat aan de slag met de vormgeving en de opmaak. Deze worden uiteraard aan je voorgelegd.

Naar de drukker

De laatste fase: het drukwerk. De gekozen optie bepaalt welk formaat, welke papiersoort en welke bindwijze je krijgt. 

bottom of page